Author picture

Alkoholin tarjoaminen alaikäiselle

Alkoholin tarjoaminen alaikäiselle. Alkoholirikkomukseen syyllistyy, mikäli tarjoaa alkoholia alle 18-vuotiaalle niin, että tämä siitä juopuu. Lisäksi alkoholin tarjoamista tulee voida pitää alaikäisen ikä, kypsyysaste ja muut olosuhteet huomioon ottaen kokonaisuudessaan moitittavana. Alkoholirikkomukseen syyllistynyt voi saada teosta sakkorangaistuksen.

Taannoin sattuneeseen tapaukseen liittyen on kuitenkin syytä huomauttaa, että alkoholia alaikäiselle tarjonnut voi alkoholirikkomuksen ohella syyllistyä myös toisen rikostunnusmerkistön täyttävään tekoon. Pahoinpitelystä voidaan tuomita se, joka vahingoittaa toisen terveyttä, aiheuttaa toiselle kipua tai saattaa toisen tiedottomaan tai muuhun vastaavaan tilaan. Alkoholirikkomuksesta poiketen pahoinpitelystä voidaan tuomita myös vankeusrangaistus.

Aiemman oikeuskäytännön valossa alkoholin tarjoaminen alaikäiselle voi johtaa siihen, että samasta teosta voidaan tuomita sekä alkoholirikkomuksena että pahoinpitelynä. Lisäksi tekijä voidaan tuomita korvaamaan alaikäiselle teosta aiheutunut kipu ja särky sekä tilapäinen haitta.

Anna Annian auttaa

Asianajajamme auttavat sinua mielellään, mikäli sinulla heräsi aiheen tiimoilta jotain kysyttävää. Tarjoamme sinulle 15 minuutin ilmaisen alkukartoituksen, jossa voit keskustella tilanteestasi asianajajamme kanssa. Voit ottaa meihin yhteyttä ilman sitoutumista matalalla kynnyksellä. Pyynnöstä voimme myös antaa sinulle hinta-arvion koko toimeksiannosta, jos päätät aloittaa yhteistyön kanssamme. Ota yhteyttä!

Jaa blogikirjoituksemme