Asuntokauppoja harkitessa tietyt asiat kannattaa selvittää etukäteen asiantuntijan avustuksella.

Asuntokaupoissa on monta karikkoa, jotka on hyvä selvittää ennen kauppakirjan allekirjoittamista. Aamulehden tuoreessa pääkirjoituksessa (10.2.2017) käsiteltiin asuntokauppoihin liittyviä riskejä sekä perusasioita, jotka jokaisen asunnonostajan tulisi selvittää erityisesti asunnon kunnossapitoon liittyen (http://www.aamulehti.fi/paakirjoitukset/jokaisen-on-syyta-ottaa-selvaa-asuntojen-kunnossapidon-perusasioista-24269148/).

Asuntokauppojen kannalta tärkeitä asiakirjoja ovat esimerkiksi isännöitsijäntodistus ja kunnossapitotarveselvitys. Isännöitsijäntodistukseen kannattaa tutustua huolella, sillä siitä käyvät ilmi keskeiset tiedot tehdyistä ja tulevista korjauksista sekä rakennuksen kuntoon liittyvät selvitykset ja tarkastukset. Kunnossapitotarveselvitykseen on puolestaan kirjattu sellaiset viiden vuoden aikana tehtävät korjaukset, jotka vaikuttavat yhtiövastikkeeseen tai muihin kustannuksiin.

Lisäksi asunnonostajan kannattaa selvittää etukäteen, miten osakkeenomistajan ja taloyhtiön vastuut on jaettu taloyhtiön yhtiöjärjestyksessä ja onko vastuut jaettu normaalista poikkeavalla tavalla. Asunnonostajan kannattaa myös pitää mielessä, että taloyhtiön hallitus on paikka, jossa osakkeenomistaja pääsee valvomaan isännöitsijän ja taloyhtiön toimintaa.

Kuten Aamulehden pääkirjoituksessa todetaan, ei ole olemassa lakia, joka estäisi huonoa rakentamista. Lakitoimistostamme saat kuitenkin tarvittavaa asiantuntija-apua. Avustamme niin yksityisiä kuin yrityksiäkin sekä kaupantekovaiheessa että kiinteistö- ja asunto-osakekauppariidoissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *